Креслото – крадец на внимание в интериорния дизайн

//Креслото – крадец на внимание в интериорния дизайн

Креслото – крадец на внимание в интериорния дизайн

  • Креслото- крадец на внимание в интериорния дизайн

Креслото – крадец на внимание в интериорния дизайн

Каква по-добра причина, да изберете модерно кресло като акцент, от тази, че постигате двоен резултат: осигурявате си комфортен спот за релакс, който в същото време ще допринесе за един естетически завършек на вашия интериор. Благодарение на изключително нарасналата креативност в света на мебелния дизайн, сега можете да изберете едно супер модерно и стилно кресло, което със сигурност ще се открои и ще придаде шик и съвременен визуален ефект. Има някои задължителни елементи, без които едно помещение просто не би изглеждало така, както в действителност би трябвало. И Креслото е един от тези елементи.
Основната функция на едно кресло, обикновено е мека мебел, която осигурява спокойствие, когато имате нужда от него. Кой не мечтае да седне на удобно кресло след напрегнат ден на работа и да се отпусне там? Все повече дизайнери, обаче, гледат на Креслото като на онази щипка очарование в интериора, която ще улови вниманието на всички.
Какво трябва да имате предвид при избора на кресло? Това са три предпоставки ,с които е добре да се съобразите: със сигурност дизайнът е от решаващо значение, но важно също така е и предназначението, както и разбира се, да се чувствате наистина комфортно в него.
След това идва въпроса къде Креслото ще стои най-добре? Ако това е напълно различно по цвят и текстура на останалиата мебелировка кресло, може да го превърнете в красив акцент като го поставите в непосредствена близост до останалите мебели. Друга възможност е да се обособи отделна зона като сет от няколко броя кресла, която зона ще представлява сама по себе си акцент в цялостната интериорна среда, коетоо стои добре в по-просторни и ненатоварени пространства. Но при всички случаи, дизайнерите съветват: “Не се страхувайте да експериментирате”.
Някои обичат модерен дизайн и иновативни интериорни решения, а други се стремят по-скоро към традиционна визия. Ние, като ценители преди всичко на добрия дизайн, обичаме да следим какво е ново и актуално и подбрахме няколко предложения, с вдъхновяващ дизайн, които заслужават внимание:

dezeen_basic-armchair-by-lagranja-design_4

Вдъхновен от скандинавския дизайн, кресло “Basic” на испанското студио Lagranja Design е една нежна интерпретация на датския архетип, но със средиземноморски привкус.

Кресло “Contour”, проектиран от Grant Featherston през 1951г, е икона на австралийския дизайн. Креслото е истинско въплащение на стила и оригиналния дизайн.

how-awesome-is-this-chair-161-9-louisvuitton-is-on-clearance-sale-the-world-lowest-price-the-best-christmas-gift

Уникално кресло, създадено при съвместната работа на Danny O’Connor  и дизайнерско студио Coveted Quarters, което е олицетворение на симбиозата между визуалното и приложното изкуство.

318958_286627178121538_1167612881_n

Кресло “Tulip”, проектиран от Marcel Wanders за Cappelini, е със свеж и весел дизайн, наподобяващ стъбло на цвете.

andrew-martin-wallpaper

Рустик интерпретация на класическото “Wing” кресло, благодарение на стилните дамаски, създадени от Andrew Martin.

new-home-furniture-design-home-interior-design-with-new-york-chair-seating-furniture-by-image

Кресло “New York”, проектирано от Sergio Bicego за Saba през 2013, е представител на модерния електичен дизайн, направен от изключително висококачествени материали, заслужено носи името на Голямата Ябълка.

aston_10-618

Кресло “Aston” от Minotti е създадено с идеята да снабди всяко помещение със стил и елегантност. Вдъхновен от паметта за старомодния салон или гостна, в които малките дивании и нежните кресла са били много актуални.

td_wingback_june_2016-167_1

“Wingback”креслото на Tom Dixon e нашия избор да ви покажем архетипа на креслото от 17в., пречупен през погледа на съвраменния дизайн и предназначен за модерен интериор.